preskoči na sadržaj

Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb

 > O školi

Škola suvremenog plesa Ane Maletić osnovana je 1954. godine na europskoj tradiciji modernog plesa, a nazivom odaje počast svojoj utemeljiteljici.

 

Dijeli se na četverogodišnju osnovnu i četverogodišnju srednju školu te je zahvaljujući specifičnom nastavnom planu i programu jedina takva u Hrvatskoj.

 

U osnovnoj školi djeca pohađaju program ritmike, odgojnog plesa i plesne tehnike te uz ostale predmete, kao što su glazbeni odgoj i glasovir, stječu temelj plesnog i glazbenog obrazovanja.

 

U srednjoj školi, u koju se upisuju putem audicije, učenici se obrazuju za zvanje plesača suvremenog plesa ili plesača edukacijskog smjera.

 

Za sve one koji nisu pohađali četverogodišnju osnovnu umjetničku školu, već su drugdje stjecali plesno znanje te žele upisati srednju školu, postoji mogućnost pohađanja pripremnog razreda.

 

Trenutačno školu pohađa 250 učenika i 90 polaznika pripremnih programa za osnovnu školu.

 

Od svog osnivanja pa do danas škola je promicatelj suvremenog odgojnog plesa prema učenju Rudolfa Labana i pristupu glazbi kroz pokret Emilea Jaquesa Dalcrozea, a koje je Ana Maletić razradila u vlastitu metodu. Tradicija škole prepoznaje se i u činjenici da njeni bivši učenici čine jezgru hrvatske suvremene plesne scene i plesne pedagogije te djeluju u najrazličitijim područjima umjetničkog izraza.

 

 
POSJETITE
Lista linkova je prazna
 
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > O školi
CMS za škole logo
Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb / Laginjina 13, HR-10000 Zagreb / ss-suvremenogplesa-amaletic-zg.skole.hr / ured@ss-suvremenogplesa-amaletic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju